Varkenshaas met jenever

Varkenshaas met jenever

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • eetlepel jeneverbessen
  • 2 varkenshaasjes ca. 600 g
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • 5 eetlepels jenever
  • 50 g boter of margarine
  • zout
  • 2 eetlepels crème fraîche

Instructies

  • 1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel).
  • Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden.
  • Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen.
  • Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper.
  • In braadpan 40 g boter verhitten.
  • arkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren.
  • Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden.
  • Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen.
  • Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen.
  • Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper.
  • Varkenshaasmedaillons over de borden verdelen.
  • Saus erover schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 35 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België