Varkenshaas met jenever
Equipment
Ingrediënten
- 1½ eetlepel jeneverbessen
- 2 varkenshaasjes ca. 600 g
- nootmuskaat
- versgemalen peper
- 5 eetlepels jenever
- 50 g boter of margarine
- zout
- 2 eetlepels crème fraîche
Instructies
- 1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel).
- Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden.
- Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen.
- Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper.
- In braadpan 40 g boter verhitten.
- arkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren.
- Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden.
- Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen.
- Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen.
- Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper.
- Varkenshaasmedaillons over de borden verdelen.
- Saus erover schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
Voedingswaarden
Calories: 295 kcal | koolhydraten: 0 g | Protein: 35 g | Vet: 17 g