Varkenshaas met een Romige Paprikasaus

Varkenshaasmedaillons geserveerd in een romige paprikasaus, gegarneerd met peterselie op een rustieke houten tafel.

Varkenshaas met een Romige Paprikasaus

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 5,50 (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje van 250 gr
  • 80 gram boter
  • 80 gram bloem
  • ¼ liter bouillon
  • wat room
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • peper zout

Instructies

  • Wrijf het haasje in met peper en zout.
  • Smelt de boter in de pan en bak het haasje gaar.
  • Haal het haasje uit de pan en fruit in de boter de ui en het paprikapoeder.
  • Voeg er de bloem aan toe en laat het geheel even gaar worden.
  • Voeg hierna de bouillon toe.
  • Doe het haasje terug in de pan en laat het ± 5 minuten staan.
  • Verwijder het haasje vlak voor het serveren en voeg wat room toe; laat het nu niet meer koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip

 
Serveer het Paprika-haasje met de saus en gebakken krieltjes of rijst. Een frisse groene salade past er perfect bij om de rijke smaken van het gerecht te balanceren.
 

Wijnadvies

 
Bij dit gerecht past een soepele, fruitige rode wijn, zoals een Merlot of een licht gekoelde Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 55 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Saus / Varkensvlees / Zuivel
Land van herkomst Hongarije
Jaargetijde: Alle Jaargetijden