Varkenshaas op Toscaanse wijze

Varkenshaas op Toscaanse wijze

Varkenshaas op Toscaanse wijze

Porties: 2
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram varkenshaas
  • 6 plakjes gerookt spek
  • 15 cl kookroom
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl rozemarijn gedroogde
  • 1 tl tijm gedroogde
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl oregano gedroogde
  • 1 tl basilicum gedroogde
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 45 gram pecorino
  • 45 gram paneermeel
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de knoflook. Snijd de varkenshaas in 2 stukken.
  • Rasp de Pecorino.
  • Breng in een steelpan de kookroom zachtjes roerend aan de kook aan de kook.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, rozemarijn, tijm, paprika, basilicum, oregano, cayennepeper en wat zout toe.
  • Verlaag het vuur en roer goed door elkaar.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Wikkel elk stuk varkenshaas in 3 plakjes spek.
  • Olie licht de bodem van een ovenschaaltje.
  • Giet de ingekookte saus over de pakketjes.
  • Meng in een kom het paneermeel met de Pecorino.
  • Strooi dit over de varkenshaas met saus.
  • Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gedurende 17 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Italië