Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 gram varkenshaas
- 6 plakjes gerookt spek
- 15 cl kookroom
- 200 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 1 tl rozemarijn gedroogde
- 1 tl tijm gedroogde
- 1 laurierblaadje
- 1 tl oregano gedroogde
- 1 tl basilicum gedroogde
- 1 tl paprikapoeder
- 1 mespuntje cayennepeper
- 45 gram pecorino
- 45 gram paneermeel
- zout
- olijfolie
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Pel en snipper de knoflook. Snijd de varkenshaas in 2 stukken.
- Rasp de Pecorino.
- Breng in een steelpan de kookroom zachtjes roerend aan de kook aan de kook.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, rozemarijn, tijm, paprika, basilicum, oregano, cayennepeper en wat zout toe.
- Verlaag het vuur en roer goed door elkaar.
- Laat tot de helft inkoken.
- Verwarm de oven voor op 180°
- Wikkel elk stuk varkenshaas in 3 plakjes spek.
- Olie licht de bodem van een ovenschaaltje.
- Giet de ingekookte saus over de pakketjes.
- Meng in een kom het paneermeel met de Pecorino.
- Strooi dit over de varkenshaas met saus.
- Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gedurende 17 minuten bakken.