Varkensmedaillons met een Frisse Sinaasappel-Honingglazuur
Dit Varkensmedaillons met sinaasappel recept is een heerlijk vlees met fruit hoofdgerecht. Het malse varkensvlees wordt bedekt met een frisse sinaasappelglazuur en afgemaakt met een rijke rode wijnsaus. Een perfect recept varkensmedaillons voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Laat de rozijnen 15 minuten wellen in heet water.
- Laat ze uitlekken en meng ze met het broodkruim en de honing in een kom.
- Rasp de schil van de sinaasappelen en pers het sap eruit.
- Meng de sinaasappelrasp en de losgeklopte eidooier door het broodkruim.
- Roer tot een gladde massa.
- Bestrijk de varkensmedaillons met de massa en leg ze in een ovenvaste pan.
- Bak het vlees in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.
- Giet het braadvocht in een pannetje, voeg de rode wijn toe en laat het inkoken tot een smeuïge saus.
- Breng de saus op smaak met peper en zout.
- Serveer de medaillons met de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip
Serveer de varkensmedaillons met sinaasappel met gestoomde aardappelen en gestoofde zilveruitjes. Dit zorgt voor een klassieke en complete maaltijd die perfect past bij de zoet-hartige smaken van het gerecht.Wijnadvies
Bij dit gerecht met een frisse, fruitige en tegelijkertijd rijke smaak past een volle witte wijn, zoals een Viognier. Een lichtgekoelde, fruitige rode wijn zoals een Merlot is ook een goede keuze.Voedingswaarden
Calories: 600 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
