Varkensvlees met Champignons en Appelsaus

Een rustieke foodfoto van malse stukjes varkensvlees met gebakken champignons en een lichte appelsaus, geserveerd in een kom op een donkere houten tafel met champignons, appels en kruiden eromheen.

Varkensvlees met Champignons en Appelsaus

Ben je op zoek naar een gerecht dat je vanavond nog op tafel kunt zetten, maar dat toch indruk maakt? Zoek niet verder! Dit recept voor varkensvlees met appel is de perfecte oplossing. Het is zo'n klassieke, smaakvolle combinatie dat je er het hele jaar door verliefd op wordt. Snel, simpel en onweerstaanbaar lekker!
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
kostprijs per persoon € 4,00 p.p. (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram Varkensvlees in blokjes
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Marjolein
  • een klein klontje Boter
  • 10 Sjalotjes
  • ½ bakje Champignons
  • 2 Appels
  • 1 dl Appelsap
  • 1 eetlepel Rode saus ketchup
  • 3 eetlepels Halvanaise of yogonaise

Instructies

  • Kruid het varkensvlees met peper, zout en marjolein.
  • Verhit de boter in een pan en bak het vlees in ongeveer 5 minuten bruin en gaar.
  • Snijd de sjalotjes in grove stukken en maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en champignons in het overgebleven vet.
  • Voeg als laatste de appelpartjes toe en fruit ze kort mee, zodat ze wel warm worden, maar niet te zacht.
  • Haal alles uit de pan en meng in een kom de appelsap, rode saus en halvanaise tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met wat peper.
  • Zet het vuur laag, doe de saus in de pan en laat deze voorzichtig warm worden.
  • Voorkom dat de saus gaat koken, anders kan hij schiften.
  • Voeg het vlees, de ui, champignons en appel weer toe en warm het gerecht nog even kort door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

 
Maak het helemaal af met een romige aardappelpuree en klassieke rode kool. De ultieme comfort food-combinatie die elke herfstdag beter maakt.
 

Wijnadvies:

Dit gerecht is een allemansvriend en dat vraagt om een wijn die ook vriendelijk is, maar wel met ballen. Denk aan een soepele Pinot Noir die de appel omarmt, of een fruitige Riesling die de frisheid in het gerecht benadrukt. Beide zijn zo charmant dat je ze direct mee naar huis wilt nemen.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Hoofdgerechten / Saus / Stamppot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst