Vegan Caesar Salade met Krokante Croutons
Een frisse en romige vegan Caesar salade met knapperige croutons en plantaardige reepjes. Perfect als lichte maaltijd of bijgerecht!
Equipment
- mes
- maatbeker
Ingrediënten
- 1 krop Romeinse sla
- 8 sneetjes volkoren brood
- 1 pak plantaardige reepjes licht gekruid
- 100 g vegan Parmezaanse kaas optioneel
- 1 el plantaardige boter of olie
- Dressing:
- ¼ blok tofu
- 1 tl mosterd
- Sap van ½ citroen
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 50 g vegan Parmezaanse kaas
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd het volkoren brood in grove stukken en besprenkel met olijfolie.
- Leg de broodstukjes op een bakplaat en rooster ze 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de plantaardige reepjes goudbruin.
- Was en droog de Romeinse sla en scheur de bladeren in grove stukken.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
- Meng de sla, croutons en plantaardige reepjes met 3 eetlepels dressing.
- Garneer de salade met vegan Parmezaanse kaas en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra dressing aan de kant en een schijfje citroen voor een frisse touch.Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past perfect bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 18 g | Vet: 20 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g