Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Poffertjespan
- garde of mixer
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel steviapoeder
- 1 snufje zout
- 1 ei-vervanger bijvoorbeeld 1 eetlepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water, 5 minuten laten staan
- 225 milliliter sojamelk
- 20 gram plantaardige boter gesmolten
- Kokosbloesemsiroop of agavesiroop naar smaak
Instructies
- Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder, steviapoeder en een snufje zout.
- Voeg de ei-vervanger, sojamelk en gesmolten plantaardige boter toe aan de droge ingrediënten.
- Mix alles goed door elkaar met een garde of mixer tot een glad beslag.
- Verhit de poffertjespan en vet deze licht in met wat plantaardige boter.
- Schep kleine hoeveelheden beslag in de holtes van de poffertjespan.
- Bak de poffertjes aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1-2 minuten per kant.
- Besprenkel de gebakken poffertjes met kokosbloesemsiroop of agavesiroop voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een ijswijn past goed bij deze poffertjes.Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 5 g