Vegan Poffertjes

Vegan Poffertjes

Vegan Poffertjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel steviapoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 ei-vervanger bijvoorbeeld 1 eetlepel chiazaad gemengd met 3 eetlepels water, 5 minuten laten staan
  • 225 milliliter sojamelk
  • 20 gram plantaardige boter gesmolten
  • Kokosbloesemsiroop of agavesiroop naar smaak

Instructies

  • Meng in een kom het boekweitmeel, bakpoeder, steviapoeder en een snufje zout.
  • Voeg de ei-vervanger, sojamelk en gesmolten plantaardige boter toe aan de droge ingrediënten.
  • Mix alles goed door elkaar met een garde of mixer tot een glad beslag.
  • Verhit de poffertjespan en vet deze licht in met wat plantaardige boter.
  • Schep kleine hoeveelheden beslag in de holtes van de poffertjespan.
  • Bak de poffertjes aan beide zijden goudbruin, ongeveer 1-2 minuten per kant.
  • Besprenkel de gebakken poffertjes met kokosbloesemsiroop of agavesiroop voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato of een ijswijn past goed bij deze poffertjes.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 5 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Veganistisch / Vegetarisch