Vegetarische Biryani

Vegetarische Biryani

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kopjes basmatirijst
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 grote tomaat gepelde
  • enkele bloemkoolroosjes
  • enkele teentjes knoflook
  • een stukje verse gemberwortel
  • 1 citroen
  • saffraan
  • 1 koffielepel mosterdzaad
  • ½ koffielepel komijnzaad
  • ½ koffielepel korianderpoeder
  • enkele kruidnagels kaneelstokjes, kardemom
  • enkele gedroogde chilipepers naar eigen smaak
  • ghee geklaarde boter of arachide-olie (geen olijfolie)
  • kop yoghurt
  • een handvol groene erwten diepvries
  • een handvol cashewnoten

eventueel

  • korianderblaadjes verse

Instructies

  • Snijd de uien in ringen snijden en bruin ze aan in de ghee.
  • Voeg de knoflook,de geraspte gember en de kruiden toe en stoof hierin alle groenten halfgaar.
  • Kook intussen de rijst (tot bijna gaar). Tracht die zo droog mogelijk te koken (ideaal gaat dit in een magnetron), zodat de rijst niet teveel opzwelt.
  • Verdeel de rijst (houd 1/3 apart) en meng er de groenten met de saus door (verwijder de kaneelstokjes, kruidnagels en kardemom).
  • Pers de citroen uit, los er de saffraan in op en meng dit door de apart gehouden rijst.
  • Schik in een vuurvaste (vlakke) kom de eerste laag rijst (waarin zich de groenten bevinden) en verdeel de erwtjes en de stukjes tomaat erover.
  • Breng daarna de tweede laag aan (het saffraanmengsel), schenk hierop een laag yoghurt en bestrooi die met de (verkruimelde) cashewnoten.
  • Dek af met aluminiumfolie en het gerecht een half uurtje in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel kunt u er bij het opdienen gehakte korianderblaadjes over strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch