Vegetarische Erwtensoep met Alpro® Soya Reepjes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ knolselderij in blokjes van 1 cm
  • 1 ui in blokjes van 1 cm
  • ½ prei in stukjes van 1 cm
  • 1 wortel in blokjes van 1 cm
  • 125 g gele spliterwten
  • 2 takjes verse tijm fijngehakt
  • 1 laurierblad
  • 1 L groentebouillon
  • 1 pakje Alpro® soya Reepjes licht of pittig gekruid
  • Zout
  • Peper
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Instructies

  • Verwarm een scheutje Alpro® Bakken & Braden in een soeppan.
  • Bak de groenten gedurende 8 minuten op matig vuur tot de ui glazig is.
  • Voeg de gele spliterwten, kruiden en groentebouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten sudderen.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Voeg de Alpro® soya Reepjes toe.
  • Verwijder het laurierblad.
  • Breng de soep opnieuw op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke erwtensoep met Alpro® Soya Reepjes met stevig brood voor een voedzame maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch