Vegetarische pizza met vier groenten en kaas

Een kleurrijke vegetarische pizza met champignons, courgette, paprika en ui, op een goudbruine korst, geserveerd op een houten plank met een glas rode wijn en een linnen servet op de achtergrond

Vegetarische pizza met vier groenten en kaas

Een kleurrijke vegetarische pizza met vier soorten groenten en een romige laag kaas. Perfect voor een gezonde en smakelijke maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
  • 1 eenheid zelfgemaakte pizzasaus zie basisrecept
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • 1 ui in halve ringen gesneden
  • 100 g champignons in plakjes gesneden
  • 1 courgette in dunne plakjes gesneden
  • 1 paprika in ringen gesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte).
  • Rol het pizzadeeg direct uit de koelkast op een bakblik met het meegeleverde bakpapier.
  • Bestrijk het deeg met de zelfgemaakte pizzasaus en verdeel de geraspte kaas over de saus.
  • Beleg de pizza met de ui, champignons, courgette en paprika.
  • Bak de pizza 15-20 minuten in het onderste gedeelte van de oven, tot de korst goudbruin is en de groenten gaar zijn.
  • Snijd de gebakken pizza in stukken en serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de pizza met een frisse groene salade en een lichte vinaigrette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een rode wijn zoals een Merlot of een lichte Italiaanse Chianti past perfect bij de groenten en de kaas van deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 310 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 9 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Pizza
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch