Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Veldertjes met Piccalilly en Rijst

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 zure augurken in stukjes
  • 20 gram vegetarisch gehakt
  • ½ gele paprika in stukjes
  • 1 sjalot in stukjes
  • 1 pot piccalilly
  • 350 gram veldertjes pot
  • 80 gram rijst

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Bak de gele paprika, sjalot en augurken in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit mee totdat het goed doorgewarmd is.
  • Voeg de veldertjes toe aan de pan en verwarm alles goed door.
  • Serveer de veldertjes en het groentemengsel op een bord met de rijst.
  • Zet de pot piccalilly in het midden van de tafel en voeg naar smaak toe op je bord of over de veldertjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 4 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Notenvrij
Feestdagen etc Verjaardag