Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 zure augurken in stukjes
- 20 gram vegetarisch gehakt
- ½ gele paprika in stukjes
- 1 sjalot in stukjes
- 1 pot piccalilly
- 350 gram veldertjes pot
- 80 gram rijst
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
- Bak de gele paprika, sjalot en augurken in een koekenpan tot ze zacht zijn, ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak dit mee totdat het goed doorgewarmd is.
- Voeg de veldertjes toe aan de pan en verwarm alles goed door.
- Serveer de veldertjes en het groentemengsel op een bord met de rijst.
- Zet de pot piccalilly in het midden van de tafel en voeg naar smaak toe op je bord of over de veldertjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 10 g | Vet: 4 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 6 g