Verfijnde Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen
Equipment
Ingrediënten
- 4 verse sint-jakobsvruchten
- 2 stronkjes witloof
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel olie bijvoorbeeld olijfolie
- 1 eetlepel roze peperbolletjes
- Grof zeezout
Instructies
- Snijd het witloof fijn en meng het met het sap van 1 citroen, olie en roze peperbolletjes.
- Breng het mengsel op smaak met grof zeezout en verdeel het over vier bordjes.
- Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze op het witloof.
- Serveer de carpaccio van Sint-Jakobsvruchten meteen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze verfijnde carpaccio van Sint-Jakobsvruchten, omdat het de delicate smaken van de schelpen en het witloof aanvult zonder te overheersen.