Verfijnde Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 verse sint-jakobsvruchten
  • 2 stronkjes witloof
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel olie bijvoorbeeld olijfolie
  • 1 eetlepel roze peperbolletjes
  • Grof zeezout

Instructies

  • Snijd het witloof fijn en meng het met het sap van 1 citroen, olie en roze peperbolletjes.
  • Breng het mengsel op smaak met grof zeezout en verdeel het over vier bordjes.
  • Snijd de sint-jakobsvruchten in dunne plakjes en schik ze op het witloof.
  • Serveer de carpaccio van Sint-Jakobsvruchten meteen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, lichtzure witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze verfijnde carpaccio van Sint-Jakobsvruchten, omdat het de delicate smaken van de schelpen en het witloof aanvult zonder te overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij