Kwarteleitje op toast en zachte roquefortcrème met frambozenconfituur

Verfijnde Kwarteleitjes met Roquefortcrème en Frambozenconfituur op Geroosterd Brood

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het kwarteleitje op toast:

  • 8 kwarteleitjes
  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 4 plakken Spaanse ham optioneel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels geroosterd komijnzaad
  • Olijfolie voor het bakken

Voor de roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • 250 gram roquefort bijvoorkeur Roquefort Dulce con Moras
  • 250 gram mascarpone
  • Frambozenconfituur
  • Gesneden brood getoast

Instructies

Kwarteleitje op toast:

  • Stamp het zeezout en komijnzaad fijn in een vijzel.
  • Snijd schuine plakken van het brood en rooster ze goudbruin.
  • Bak de kwarteleitjes voorzichtig in een beetje olie tot ze gaar zijn.
  • Leg een plakje Spaanse ham op de geroosterde toast en plaats hierop een gebakken kwarteleitje.
  • Serveer de kwarteleitjes direct en bestrooi met het zout en komijnmengsel.
  • Garneer met verse kruiden zoals peterselie of koriander.

Roquefortcrème met frambozenconfituur:

  • Meng de gelijke delen roquefort en mascarpone tot een zachte crème.
  • Serveer de crème in een bakje op een schaal samen met de toast en de frambozenconfituur.
  • Besmeer wat van de crème op de geroosterde toast en voeg een klein lepeltje frambozenconfituur toe.
  • Dit verfijnde hapje vormt een heerlijke combinatie met de kwarteleitjes op toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Voor een extra smaakdimensie kunt u de kwarteleitjes stomen gedurende 3 minuten op 100 °C, vervolgens laten afkoelen en pellen. Dip ze daarna in het zout en komijn voor een bijzondere smaakbeleving.

Wijnadvies:

Combineer deze delicatesse met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor een perfecte harmonie.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Ei / Koude Hapjes / Tapas
Land van herkomst Frankrijk / Spanje
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch