Bieten- en mandarijnensap geserveerd in hoge glazen, met een diep rode kleur van bieten en wortels, gecombineerd met het frisse oranje van mandarijnen. Gegarneerd met fijngehakte rucola en een vleugje geraspte mierikswortel, voorzien van een roerstokje in elk glas. Een kleurrijke, gezonde drank boordevol smaak.

Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Rucola en Mierikswortel

Een verfrissend en gezond sapje van bieten, mandarijn, wortel en een vleugje mierikswortel, perfect voor een opkikker!
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 ongekookte bietjes à 200 g
  • 2 middelgrote winterwortels
  • 6 grote mandarijnen of 2 perssinaasappels
  • 4 blaadjes rucola fijn gesneden
  • Geraspte mierikswortel potje, naar smaak

Instructies

  • Boen de bieten en wortels schoon en hak ze in stukjes.
  • Pers het sap uit de bieten en wortels in een sapcentrifuge.
  • Pers de mandarijnen uit.
  • Snijd de rucola heel fijn.
  • Schenk het groentesap met het mandarijnensap in 2 glazen en roer de mierikswortel erdoor, naar smaak.
  • Verdeel de fijn gesneden rucola over de glazen en zet een roerstokje in elk glas.
  • Serveer direct en geniet van dit verfrissende sapje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een schijfje mandarijn op de rand van het glas voor extra flair.
Wijnadvies:
Dit gerecht is geen wijncombinatie, maar voor een feestje kun je het sap ook als basis gebruiken voor een lichte cocktail met vodka of gin.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Sapjes
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch