Verfrissend Bieten-Mandarijnensap met Rucola en Mierikswortel
Een verfrissend en gezond sapje van bieten, mandarijn, wortel en een vleugje mierikswortel, perfect voor een opkikker!
Ingrediënten
- 4 ongekookte bietjes à 200 g
- 2 middelgrote winterwortels
- 6 grote mandarijnen of 2 perssinaasappels
- 4 blaadjes rucola fijn gesneden
- Geraspte mierikswortel potje, naar smaak
Instructies
- Boen de bieten en wortels schoon en hak ze in stukjes.
- Pers het sap uit de bieten en wortels in een sapcentrifuge.
- Pers de mandarijnen uit.
- Snijd de rucola heel fijn.
- Schenk het groentesap met het mandarijnensap in 2 glazen en roer de mierikswortel erdoor, naar smaak.
- Verdeel de fijn gesneden rucola over de glazen en zet een roerstokje in elk glas.
- Serveer direct en geniet van dit verfrissende sapje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een schijfje mandarijn op de rand van het glas voor extra flair.
Wijnadvies:
Dit gerecht is geen wijncombinatie, maar voor een feestje kun je het sap ook als basis gebruiken voor een lichte cocktail met vodka of gin.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 3 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 28 g