Verfrissende Aardbeiensoep
Geniet van deze frisse en lichte aardbeiensoep, een perfect zomers nagerecht. Gekruid met balsamico en zwarte peper, en afgewerkt met citroenmelisse en slagroom.
Ingrediënten
- 375 g aardbeien
- 35 g poedersuiker
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 mespuntje Silvo Zwarte peper
- Blaadjes citroenmelisse
- Spuitbus slagroom
Instructies
- Pureer 300 g aardbeien in een blender.
- Meng de poedersuiker, balsamicoazijn en een snufje zwarte peper door de gepureerde aardbeien.
- Schenk de aardbeiensoep in 2 schaaltjes of glazen.
- Snijd de overige 75 g aardbeien in stukjes en verdeel deze over de soep.
- Garneer de soep met blaadjes citroenmelisse en een toef slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Muscat of een Riesling past goed bij de fruitige en pittige aardbeiensoep, en complement de balsamico en citroenmelisse.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 1 g | Vet: 1 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 30 g