Verfrissende Avocado-Groentesoep met Geitenkaascrème
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
- kleine glaasjes
Ingrediënten
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel citroensap
- 50 ml slagroom
- 100 ml tuinkruidenbouillon afgekoeld
- 2 eetlepels droge witte vermout
- Versgemalen citroenpeper
- 25 g zachte geitenkaas verkruimeld
- ¼ bakje tuinkers
Instructies
- Schil de avocado, halveer en verwijder de pit.
- Snijd het vruchtvlees in stukken en doe het in een keukenmachine of gebruik een staafmixer om het te pureren met het citroensap en de slagroom.
- Voeg de afgekoelde bouillon en vermout toe aan de avocado-puree.
- Roer de avocadosoep goed door en breng op smaak met versgemalen citroenpeper.
- Schenk de soep in vier kleine glaasjes en garneer met verkruimelde geitenkaas en tuinkers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is ook een leuk gerecht om als amuse te serveren, vooral bij aanvang van een feestelijk diner zoals een kerstdiner.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.