Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone

Verfrissende Citroenmousse met Mascarpone

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
rusttijd in de koelkast 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 100 g suiker
  • 1 citroen
  • 3 eieren

Instructies

  • Rasp de schil van de citroen en pers hem uit.
  • Klop de eiwitten stijf met een mixer.
  • Meng in een kom de eidooiers met suiker en klop tot een luchtige massa.
  • Voeg de mascarpone, geraspte citroenschil en citroensap toe aan het eidooiermengsel.
  • Meng goed.
  • Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe aan het mascarponemengsel.
  • Vouw ze er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
  • Giet de bereiding in kleine kommetjes en laat minimaal twee uur rusten in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verfrissende citroenmousse als een licht en luchtig dessert na een zomerse maaltijd.

Wijnadvies:

Het past goed bij een glas mousserende wijn zoals Prosecco of een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm