Verfrissende Citrusdrank met Oranjebloesemwater
Deze verfrissende citrusdrank met oranjebloesemwater en granaatappelsiroop is de perfecte dorstlesser op een warme dag. Verfrissend en lichtzoet!
Equipment
- sapcentrifuge
- glas
- Lepel
Ingrediënten
- 6 geschilde sinaasappelen
- 20 g muntblaadjes
- 1½ theelepel oranjebloesemwater
- 1 theelepel granaatappelsiroop
- Ijsblokjes
- Takjes munt om te serveren
- Extra
- granaatappelsiroop naar smaak
Instructies
- Pers de sinaasappelen en muntblaadjes uit in een sapcentrifuge.
- Roer het oranjebloesemwater en de granaatappelsiroop door het vers geperste sap.
- Serveer het sap met ijsblokjes in glazen.
- Garneer met takjes munt en een extra scheutje granaatappelsiroop naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij deze citrusdrank, waarbij de zoetheid van de wijn mooi balanceert met de verfrissende citrus en granaatappelsiroop.
Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0 g | Sugar: 18 g