Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Platte schaal
Ingrediënten
- 200 g afgekoelde couscous
- 1 trostomaat of 2 kleintjes in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij heel dun gesneden
- 1 handje blanke gewelde rozijnen
- 100 g feta in blokjes
- 1 bakje tuinkers
- ½ gele paprika dun gesneden
- Peterselie fijn gesneden
- Handje vol zwarte olijven in ringetjes
- Rucola naar wens
- 8 el olijfolie
- 3 el limoensap
Instructies
- Meng de afgekoelde couscous met de tomatenblokjes, bleekselderij, rozijnen, fetablokjes, tuinkers, gele paprika, peterselie en zwarte olijven in een grote mengkom.
- Voeg de olijfolie en limoensap toe en meng alles goed door elkaar.
- Zet de salade 2 uur in de koeling om de smaken goed te laten intrekken.
- Leg de rucola op een platte schaal.
- Schep de goed gemengde couscoussalade bovenop de rucola.
- Serveer direct en geniet van een verfrissend glas witte wijn erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij dit gerecht past een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Verdejo.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 8 g