Verfrissende Dawet met Sereh en Kokosmelk
Een tropische verrassing van frisse kokosmelk, dawet siroop en geurige sereh, geserveerd met maïzenasliertjes voor een heerlijk verkoelende drank. Perfect voor warme zomerdagen!
Equipment
- kookpan
- Longdrinkglazen
- Sorbetlepel
Ingrediënten
- Voor de dawet:
- 100 ml Kotomisi kokosmelk
- 500 ml Faja Lobi Su Su/Dawet siroop
- 500 ml water
- 1 liter halfvolle melk
- 2 stuks verse sereh citroengras
- Voor de maïzenasliertjes:
- 300 ml water
- 3 eetlepels maïzena
Instructies
Kook de sereh:
- Kook de sereh (citroengras) 10 minuten in 500 ml water en laat dit mengsel een half uur intrekken.
- Zeef daarna het water om de sereh te verwijderen.
Meng de ingrediënten:
- Voeg de Su Su/Dawet siroop, melk en kokosmelk toe aan het sereh-water en roer alles goed door.
Maak de maïzenasliertjes:
- Kook 300 ml water met 3 eetlepels maïzena tot er een dikke pap ontstaat.
- Druk de pap vervolgens door een vergiet in koud water om sliertjes te vormen.
Voeg de sliertjes toe:
- Roer de maïzenasliertjes door de dawet en zorg ervoor dat ze goed verdeeld zijn.
Serveren:
- Serveer de dawet in longdrinkglazen en gebruik een sorbetlepel om het te roeren voor het serveren, zodat de sliertjes gelijkmatig verdeeld zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variaties:
Voeg jong kokosvlees uit blik toe in plaats van maïzenasliertjes. Snijd het kokosvlees in kleine stukjes en voeg het toe aan de dawet.Voeg naar smaak gecondenseerde melk toe voor een zoetere smaak. Wijnadvies: Geen wijn, maar heerlijk met een fris glas water of ijsthee naast dit tropische drankje.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 6 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 25 g