Verfrissende Geitenkaassalade met Gemberdressing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 14 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g alfalfa
  • 4 gemberbolletjes
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels walnotenolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 theelepel roze peperbessen potje, Royal Mail
  • 4 plakken geitenkaas ca. 75 g per plak, verse geitenkaasrol

Instructies

  • Spoel de alfalfa af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de gemberbolletjes in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de gembersiroop, witte wijnazijn en walnotenolie tot een sausje.
  • Breng het sausje op smaak met zout en peper.
  • Wrijf de roze peperbessen fijn in een kommetje met de bolle kant van een eetlepel en voeg toe aan het sausje.
  • Schep de helft van het sausje door de alfalfa en verdeel de alfalfa over het midden van de bordjes.
  • Leg de plakken geitenkaas bovenop de alfalfa.
  • Verdeel de rest van het sausje over de kaas.
  • Leg de gemberplakjes rondom de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 12 g | Vet: 16 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Notenvrij / Vegetarisch