Verfrissende Glühwein met Champagnesorbet

Verfrissende Glühwein met Champagnesorbet

Verfrissende Glühwein met Champagnesorbet

Ervaar een nieuwe dimensie van glühwein met deze verfrissende variant, verrijkt met sprankelend champagnesorbetijs. Een unieke feestelijke traktatie voor speciale gelegenheden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn 750 ml
  • ½ kopje sinaasappelsap
  • ¼ kopje honing of naar smaak
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • Schil van 1 sinaasappel in dunne reepjes gesneden
  • Champagnesorbetijs
  • Verse muntblaadjes optioneel

Instructies

  • Giet de rode wijn in een pan en verwarm op laag vuur.
  • Voeg sinaasappelsap, honing, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en sinaasappelschil toe aan de wijn.
  • Verwarm het mengsel zachtjes, maar laat het niet koken.
  • Laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Zeef het mengsel om de kruiden en sinaasappelschil te verwijderen.
  • Laat de glühwein volledig afkoelen in de koelkast.
  • Giet de gekoelde glühwein in glazen.
  • Voeg een bolletje champagnesorbetijs toe aan elk glas.
  • Garneer indien gewenst met verse muntblaadjes.
  • Serveer direct en geniet van deze feestelijke traktatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit drankje is al op basis van wijn, dus er is geen aanvullende wijnsuggestie nodig.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Vet: 0 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Verjaardag