Verfrissende Glühwein met Champagnesorbet

Verfrissende Glühwein met Champagnesorbet

Ervaar een nieuwe dimensie van glühwein met deze verfrissende variant, verrijkt met sprankelend champagnesorbetijs. Een unieke feestelijke traktatie voor speciale gelegenheden.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fles rode wijn 750 ml
  • ½ kopje sinaasappelsap
  • ¼ kopje honing of naar smaak
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • Schil van 1 sinaasappel in dunne reepjes gesneden
  • Champagnesorbetijs
  • Verse muntblaadjes optioneel

Instructies

  • Giet de rode wijn in een pan en verwarm op laag vuur.
  • Voeg sinaasappelsap, honing, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en sinaasappelschil toe aan de wijn.
  • Verwarm het mengsel zachtjes, maar laat het niet koken.
  • Laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Zeef het mengsel om de kruiden en sinaasappelschil te verwijderen.
  • Laat de glühwein volledig afkoelen in de koelkast.
  • Giet de gekoelde glühwein in glazen.
  • Voeg een bolletje champagnesorbetijs toe aan elk glas.
  • Garneer indien gewenst met verse muntblaadjes.
  • Serveer direct en geniet van deze feestelijke traktatie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit drankje is al op basis van wijn, dus er is geen aanvullende wijnsuggestie nodig.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 1 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Duitsland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw / Verjaardag