IJscappucino

Verfrissende IJscappuccino

Geniet van deze verfrissende ijscappuccino, perfect voor een zonnige middag of als verwennerij op elk moment van de dag
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 Ristretto espresso's van 40 ml ook lekker met Roma, Arpeggio of Ristretto Decaffeinato
  • 250 ml koude volle melk
  • Suiker naar smaak
  • Snufje kaneel nootmuskaat of cacao

Instructies

  • Zet de 3 espresso's (40 ml elk) in een kan en voeg 200 ml koude, volle melk toe.
  • Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak en roer goed.
  • Plaats de kan gedurende 10 minuten in de koelkast.
  • Bereid het melkschuim van de resterende 50 ml melk met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Haal de kan uit de koelkast en verdeel de gekoelde koffie over de 2 receptenglazen.
  • Voeg voorzichtig 3-4 eetlepels melkschuim toe aan elk glas.
  • Bestrooi de glazen als laatste met een snufje kaneel, nootmuskaat of cacao.
  • Serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Dranken
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch