Verfrissende Komkommersoep
Ingrediënten
- ½ komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd
- ½ eetlepel olijfolie
- 1 sjalot gesnipperd
- 4 takjes verse munt
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 250 ml groentebouillon van tablet
Instructies
- Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot.
- Voeg de komkommer en groentebouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken.
- Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
- Haal de pan van het vuur.
- Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep.
- Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep.
- Meng de yoghurt erdoor en laat de soep in de koelkast minimaal 3 uur koud worden.
- Serveer de gekoelde soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende komkommersoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.Voedingswaarden
Calories: 45 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g