Verfrissende Komkommersoep

Verfrissende Komkommersoep

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
koelen 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ komkommer geschild en zaadlijsten verwijderd
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 4 takjes verse munt
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 250 ml groentebouillon van tablet

Instructies

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en haal de zaadlijsten eruit.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde sjalot.
  • Voeg de komkommer en groentebouillon toe en laat alles op een matig vuur 5 minuten zacht koken.
  • Breng op smaak met peper en zout naar smaak.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Hak de helft van de munt fijn en voeg deze toe aan de soep.
  • Pureer het geheel met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde soep.
  • Meng de yoghurt erdoor en laat de soep in de koelkast minimaal 3 uur koud worden.
  • Serveer de gekoelde soep in glaasjes en garneer met een blaadje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende komkommersoep gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner.

Voedingswaarden

Calories: 45 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 1 g | Vet: 3 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland