Verfrissende Komkommersoep met Mierikswortel en Dille
Deze verfrissende koude komkommersoep met mierikswortel en dille is perfect voor warme dagen, met een lichte en frisse smaak die het ideale voorgerecht vormt voor een zomerse maaltijd.
Equipment
- fijne zeef
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels mierikswortelroom uit een potje, naar smaak
- 3 grote komkommers ongeveer 650 gram elk, gekoeld
- 500 milliliter yoghurt
- Citroensap naar smaak
- 1 handvol verse blaadjes dille grof gehakt, plus enkele takjes voor garnering
Instructies
- Schil de komkommers en snijd 2 komkommers overlangs in kwarten.
- Verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de resterende komkommer met een dunschiller in lange, dunne linten.
- Meng de komkommerlinten in een kom met citroensap, olijfolie, gehakte dille, peper en zout.
- Zet in de koelkast.
- Doe de helft van de yoghurt, een snufje zout en peper, en de helft van de komkommerblokjes in een blender en pureer tot een gladde massa.
- Wrijf de puree door een fijne zeef en herhaal met de rest van de yoghurt en komkommer.
- Breng de soep op smaak en voeg indien gewenst mierikswortelroom of extra citroensap toe.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
- Serveer de koude soep in gekoelde kommen en garneer met de komkommerlinten en dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een knapperig stukje brood of een frisse salade voor een lichte en verfrissende maaltijd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo vormt een goede combinatie met de verfrissende smaak van de komkommersoep.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 6 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 10 g