Verfrissende Meloensalade met Bramen
Ingrediënten
- 2 kleine galiameloenen goed gekoeld
- 200 g rauwe ham bijvoorbeeld Jambon d'Ardenne
- 4 eetlepels milde olijfolie
- 1½ eetlepels citroensap
- Versgemalen peper naar smaak
- 15 g verse basilicum grofgescheurd
- 400 g bramen
Instructies
- Halveer de meloenen en schep met een lepel de pitjes eruit.
- Maak grove krullen uit het vruchtvlees met een meloenbolletjessteker (optioneel).
- Laat de lege meloenschillen ondersteboven uitlekken in een vergiet.
- Scheur de ham in stukken.
- Klop in een schaal de dressing van olijfolie, citroensap en versgemalen peper.
- Meng de meloen en ham door de dressing.
- Voeg de grofgescheurde basilicum en bramen toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de salade over vier borden of schep het eerst in de lege meloenschillen voor een feestelijke presentatie.
- Snijd eventueel een klein plakje van de onderkant van de meloenen af zodat ze steviger staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een verfrissend complement bij deze meloensalade met bramen. De zoete tonen van de wijn benadrukken de fruitige smaken van de salade en zorgen voor een harmonieus samenspel op het gehemelte.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 14 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g