Verfrissende Rijstsalade voor Warme Dagen
Deze verfrissende rijstsalade is perfect voor warme dagen.
Equipment
- grote kom
- mes
Ingrediƫnten
- 300 g gekookte rijst
- 1 potje witte bruine of zwarte bonen (375g)
- Cherry tomaatjes in plakjes (naar smaak)
- 3 stengels selderij in fijne plakjes
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 1 gerookte kipfilet in blokjes
- 100 g achterham in blokjes
- 1 avocado in blokjes (op het laatst toevoegen)
- Parmezaanse kaas vlokken
- 3 eetlepels Zaanse mayonaise
- Beetje peper
- Rucolasla voor het opdienen
Instructies
- Kook de rijst en laat afkoelen.
- Snijd de cherry tomaatjes, selderij, bosuitjes, gerookte kipfilet en achterham in de gewenste grootte.
- Doe de gekookte rijst, bonen, tomaatjes, selderij, bosuitjes, kipfilet en achterham in een grote kom.
- Voeg de Zaanse mayonaise en een beetje peper toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg op het laatst de avocado in blokjes toe en meng voorzichtig.
- Serveer de rijstsalade met rucolasla en bestrooi met Parmezaanse kaas vlokken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g