Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau

Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau

Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau

Een klassieke Spaanse sangria met een vleugje sinaasappel en cointreau. Perfect voor zomerse avonden!
Porties: 8
plus minimaal 3 dagen rusttijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel in plakjes
  • ½ citroen in plakjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 dl sinaasappelsap
  • ½ dl cognac
  • 1 fles rode wijn
  • ½ dl cointreau
  • 1 kaneelstokje
  • 5 dl Spa rood of ander bruisend water

Instructies

  • Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakjes en doe ze in een grote fles of karaf.
  • Voeg de citroensap, basterdsuiker, sinaasappelsap, cognac, rode wijn, cointreau en het kaneelstokje toe.
  • Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  • Sluit de fles af en zet deze minimaal 3 dagen in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Voeg vlak voor het serveren de Spa rood (bruisend water) toe voor een verfrissend bruisend effect.
  • Serveer de sangria gekoeld in glazen met wat ijsblokjes en een plakje sinaasappel voor garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Niet van toepassing, maar je kunt de sangria serveren met een lichte zomerse tapas voor een compleet Spaanse ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 0 g | Vet: 0 g | Zout: 0.01 g | Sugar: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails / Koude Dranken
Land van herkomst Spanje
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag