Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau
Een klassieke Spaanse sangria met een vleugje sinaasappel en cointreau. Perfect voor zomerse avonden!
Equipment
- Grote fles of karaf
- mes
Ingrediënten
- 1 grote sinaasappel in plakjes
- ½ citroen in plakjes
- 2 eetlepels citroensap
- 100 gram basterdsuiker
- 2 dl sinaasappelsap
- ½ dl cognac
- 1 fles rode wijn
- ½ dl cointreau
- 1 kaneelstokje
- 5 dl Spa rood of ander bruisend water
Instructies
- Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakjes en doe ze in een grote fles of karaf.
- Voeg de citroensap, basterdsuiker, sinaasappelsap, cognac, rode wijn, cointreau en het kaneelstokje toe.
- Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
- Sluit de fles af en zet deze minimaal 3 dagen in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Voeg vlak voor het serveren de Spa rood (bruisend water) toe voor een verfrissend bruisend effect.
- Serveer de sangria gekoeld in glazen met wat ijsblokjes en een plakje sinaasappel voor garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet van toepassing, maar je kunt de sangria serveren met een lichte zomerse tapas voor een compleet Spaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 19 g