Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau

Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau

Een klassieke Spaanse sangria met een vleugje sinaasappel en cointreau. Perfect voor zomerse avonden!
Porties: 8
plus minimaal 3 dagen rusttijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote sinaasappel in plakjes
  • ½ citroen in plakjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 100 gram basterdsuiker
  • 2 dl sinaasappelsap
  • ½ dl cognac
  • 1 fles rode wijn
  • ½ dl cointreau
  • 1 kaneelstokje
  • 5 dl Spa rood of ander bruisend water

Instructies

  • Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakjes en doe ze in een grote fles of karaf.
  • Voeg de citroensap, basterdsuiker, sinaasappelsap, cognac, rode wijn, cointreau en het kaneelstokje toe.
  • Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
  • Sluit de fles af en zet deze minimaal 3 dagen in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Voeg vlak voor het serveren de Spa rood (bruisend water) toe voor een verfrissend bruisend effect.
  • Serveer de sangria gekoeld in glazen met wat ijsblokjes en een plakje sinaasappel voor garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Niet van toepassing, maar je kunt de sangria serveren met een lichte zomerse tapas voor een compleet Spaanse ervaring.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 20 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 19 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails / Koude Dranken
Land van herkomst Spanje
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick / Verjaardag