Verfrissende Sinaasappelsorbet met Chocoladesticks

Porties: 6
Bereidingstijd: 6 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 handsinaasappels
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 doosje gepasteuriseerd vloeibaar eiwit 6 cups
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eetlepels sinaasappellikeur
  • 12 chocoladesticks

Instructies

  • Snijd het kapje van de sinaasappels en schep het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel.
  • Bewaar de uitgeholde sinaasappels in de vriezer.
  • Pers het sap uit het vruchtvlees van de sinaasappels.
  • Je hebt ongeveer 750 ml sap nodig.
  • Breng de witte basterdsuiker met 250 ml sinaasappelsap aan de kook tot de suiker volledig is opgelost.
  • Roer vervolgens het citroensap erdoor.
  • Voeg het versgeperste sinaasappelsap toe aan het suikermengsel en giet het geheel in een ondiepe diepvriesbak.
  • Zet de bak onafgedekt in de vriezer en laat het mengsel licht bevriezen gedurende ongeveer 2 uur.
  • Klop ondertussen het eiwit stijf in een vetvrije kom met de vanillesuiker.
  • Haal het sinaasappelmengsel uit de vriezer en roer het met een vork los.
  • Spatel vervolgens voorzichtig het stijfgeklopte eiwit door het sinaasappelmengsel.
  • Zet het mengsel terug in de vriezer en laat het gedurende ongeveer 3 uur volledig bevriezen.
  • Neem het bevroren mengsel uit de vriezer en doe het in een keukenmachine.
  • Maal het mengsel in maximaal 1 minuut fijn.
  • Verdeel het gemalen mengsel over de uitgeholde sinaasappels, besprenkel het met sinaasappellikeur en zet het eventueel opnieuw in de vriezer om goed koud te worden.
  • Steek voor het serveren chocoladesticks in de sorbet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende sinaasappelsorbet met chocoladesticks gaat goed samen met een lichtzoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoete fruitige smaken van de wijn vullen de frisheid van de sorbet aan voor een heerlijke combinatie.

Voedingswaarden

Calories: 195 kcal | koolhydraten: 34 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 29 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Wereldkeuken