Verfrissende Tomaten-Avocadosoep
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 500 g rijpe roma tomaten in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 3 bosuitjes in ringetjes
- ½ zakje verse basilicum 15 g, in reepjes
- 1 rode peper zonder zaadjes, fijngesneden
- 750 ml tomatensap
- Sap van 1 limoen
- 1 avocado
Instructies
- Pureer de tomatenblokjes met olijfolie, bosuitjes, basilicum en rode peper in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde massa.
- Voeg terwijl de machine draait het tomatensap toe.
- Breng de soep op smaak met limoensap, zout en peper.
- Zorg dat de soep lekker pittig is.
- Laat de soep afgedekt in de koelkast ijskoud worden.
- Je kunt het eventueel 15 minuten voor het serveren in de vriezer plaatsen.
- Halveer de avocado, verwijder de pit en schil, en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Besprenkel de avocado direct met limoensap om verkleuring te voorkomen.
- Verdeel de gekoelde soep over zes glaasjes.
- Garneer met de blokjes avocado en serveer met een lepeltje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze verfrissende tomaten-avocadosoep past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisse smaken van de wijn vullen de verse smaken van de soep mooi aan, terwijl de lichte zuurgraad zorgt voor een verkwikkende combinatie.Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 3 g | Vet: 9 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 9 g