Verfrissende Waldorfsalade met Kip en Walnoten
Een klassieker met een twist! Deze Waldorfsalade combineert sappige kip, knapperige appels en walnoten.
Equipment
- grote kom
- Grote lepel
- mes
Ingrediënten
- 2 appels met schil in blokjes
- 250 gram gekookte of gerookte kip fijn gesneden
- Citroensap naar smaak
- 1 knolselderij geraspt
- Mayonaise naar smaak
- Peper naar smaak
- Rozijnen geweekt naar smaak
- Sjalot fijn gesneden
- Zout naar smaak
- Walnoten naar smaak fijn gemaakt
- ½ bosje peterselie fijn gesneden
Instructies
- Doe de gesneden kip, geraspte knolselderij, appelblokjes, sjalot, walnoten, en rozijnen in een grote kom.
- Voeg citroensap, mayonaise, zout en peper toe naar smaak.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een grote lepel.
- Garneer de salade met hele walnoten, peterselie en extra rozijnen voor een mooie presentatie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 18 g | Vet: 22 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 9 g