Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 150 g zalm
- 150 g kwark
- 1 limoen
- Peper en zout naar smaak
- 1 kruiden ciabatta
- 2 stuks little gem sla
- Olijfolie
- 1 rode ui
- Dille om te garneren
Instructies
- Instructies:
- Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom op 75°C gedurende 8 minuten.
- Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met kwark tot een smeuïge salade.
- Breng de zalmsalade op smaak met limoenrasp, peper en zout.
- Bewaar tot serveren in de koelkast.
- Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
- Spoel af onder koud water.
- Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta en maak de little gem sla aan met olijfolie, peper en zout.
- Leg op de ciabatta plakken wat little gem sla, verdeel hierover de zalmsalade en garneer met rode ui en een takje dille
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 12 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g