Verse Spaanse tomatensaus

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 dl medium dry sherry
  • 3 takjes tijm
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten.
  • Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  • Sherry toevoegen.
  • Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
  • Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren.
  • Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren.
  • Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Spanje
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch