Victoriabaarsfilet in Witte Wijnmarinade met Groenten
Ingrediënten
- 300 g victoriabaarsfilet
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 1 ui in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook in dunne plakken
- ½ winterpeen in dunne plakken
- 15 g verse peterselie fijngeknipt
- 1 ansjovisfilet uit blik fijngesneden
- 250 ml witte wijn
- 1 laurierblad
- 30 g rucolasla
Instructies
- Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en dep ze droog.
- Bestrooi de vis met een mespunt zout, peper en bloem.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 8 minuten gaar, halverwege keren.
- Doe de vis in een diepe schaal.
- Verwarm in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook en winterpeen goudbruin.
- Leg de groenten op de vis en strooi de helft van de peterselie erover.
- Fruit de ansjovis in de overgebleven olie in de koekenpan.
- Voeg de witte wijn toe, voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat het wijnmengsel 10 minuten koken en breng op smaak met peper.
- Schenk het wijnmengsel over de vis, laat het geheel afkoelen en marineer de vis minstens 24 uur in de koelkast.
- Verdeel de rucola over borden en leg de gemarineerde vis erop.
- Schep de ui, knoflook en winterpeen erover.
- Giet enkele eetlepels marinade over de vis.
- Strooi de rest van de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke victoriabaarsfilet in witte wijnmarinade met groenten!