Victoriabaarsfilet in Witte Wijnmarinade met Groenten

Victoriabaarsfilet in Witte Wijnmarinade met Groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g victoriabaarsfilet
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook in dunne plakken
  • ½ winterpeen in dunne plakken
  • 15 g verse peterselie fijngeknipt
  • 1 ansjovisfilet uit blik fijngesneden
  • 250 ml witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 30 g rucolasla

Instructies

  • Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en dep ze droog.
  • Bestrooi de vis met een mespunt zout, peper en bloem.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 8 minuten gaar, halverwege keren.
  • Doe de vis in een diepe schaal.
  • Verwarm in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook en winterpeen goudbruin.
  • Leg de groenten op de vis en strooi de helft van de peterselie erover.
  • Fruit de ansjovis in de overgebleven olie in de koekenpan.
  • Voeg de witte wijn toe, voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat het wijnmengsel 10 minuten koken en breng op smaak met peper.
  • Schenk het wijnmengsel over de vis, laat het geheel afkoelen en marineer de vis minstens 24 uur in de koelkast.
  • Verdeel de rucola over borden en leg de gemarineerde vis erop.
  • Schep de ui, knoflook en winterpeen erover.
  • Giet enkele eetlepels marinade over de vis.
  • Strooi de rest van de peterselie erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze verrukkelijke victoriabaarsfilet in witte wijnmarinade met groenten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Voorgerechten