Vietnamese rolletjes
Ingrediënten
- 3 el zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 bosuitjes in ringetjes
- 250 g gehakt half-om-half
- 1 ½ el vloeibare honing
- ½ tl koekkruiden
- ½ tl djinten
- 2 el koriander verse fijngehakt
- 1 pak filodeeg diepvries, ontdooid
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
- Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
- Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
- Stoof alles nog 2 minuten.
- Breng pittig op smaak met zout en peper.
- Laat het gehakt iets afkoelen.
- Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
- Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
- Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
- Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
- Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.