Vietnamese rolletjes

Porties: 20 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 250 g gehakt half-om-half
  • 1 ½ el vloeibare honing
  • ½ tl koekkruiden
  • ½ tl djinten
  • 2 el koriander verse fijngehakt
  • 1 pak filodeeg diepvries, ontdooid

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
  • Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
  • Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
  • Stoof alles nog 2 minuten.
  • Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Laat het gehakt iets afkoelen.
  • Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
  • Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
  • Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
  • Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
  • Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rundvlees / Varkensvlees
Land van herkomst Vietnam