Visbeignets met Augurkenrelish
Equipment
Ingrediƫnten
- 1 snee oud witbrood
- 250 g tilapiafilet
- 50 g oude kaas
- 1 teentje knoflook in plakjes
- 1 eetlepel citroensap
- 1 ei
- 2 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 100 g augurkenrelish
Instructies
- Snijd de korstjes van het brood en maal het brood in een keukenmachine tot kruimels.
- Haal de broodkruimels uit de machine.
- Snijd de tilapia in stukken en pureer het grof in de keukenmachine.
- Voeg kaas, knoflook, citroensap, ei, broodkruimels, zout en peper toe aan de vis en laat de keukenmachine nog kort draaien (de vispuree moet stevig blijven).
- Bestuif je handen met bloem en vorm 6 koekjes van gelijke grootte van het vismengsel.
- Leg de viskoekjes op een bord, dek af met plasticfolie en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
- Verhit in een ruime koekenpan olie en bak hierin de viskoekjes in 5 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
- Serveer de viskoekjes met augurkenrelish.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze visbeignets als heerlijk hapje bij een feestelijke gelegenheid of als voorgerecht met een frisse salade.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g