Visbordje met Zalm, Kabeljauw en Sint-Jakobsschelpen in Noilly Prat-roomsaus

Visbordje met Zalm, Kabeljauw en Sint-Jakobsschelpen in Noilly Prat-roomsaus

Visbordje met Zalm, Kabeljauw en Sint-Jakobsschelpen in Noilly Prat-roomsaus

Geniet van dit luxe visbordje met zalm, kabeljauw en Sint-Jakobsschelpen, geserveerd in een rijke Noilly Prat-roomsaus. Dit verfijnde gerecht is perfect voor een bijzonder diner en smaakt heerlijk met tagliatelle.
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 3 dl visfond
  • 3 dl slagroom
  • 1 dl extra droge vermouth Noilly Prat
  • 2 eetlepels fijngesneden dille diepvries
  • 4 eetlepels olie
  • 4 eetlepels boter
  • 6 Sint-Jakobsschelpen diepvries, ontdooid
  • 6 stukjes kabeljauwfilet circa 75 g per stuk
  • 6 stukjes zalmfilet circa 75 g per stuk
  • 6 takjes verse dille
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Breng de visfond, slagroom en vermouth aan de kook.
  • Laat op zacht vuur ongeveer 25 minuten inkoken tot de helft.
  • Roer de fijngesneden dille door de saus.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter.
  • Bak de Sint-Jakobsschelpen in ongeveer 2 minuten gaar, halverwege keren.
  • Schep de Sint-Jakobsschelpen uit de pan, bestrooi met zout en peper, en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de resterende 3 eetlepels olie en 3 eetlepels boter over 2 koekenpannen en verhit.
  • Bak de zalm en kabeljauw apart gaar in ongeveer 4 minuten, halverwege keren.
  • Bestrooi de zalm en kabeljauw licht met zout en peper.
  • Schenk de Noilly Prat-roomsaus over 6 borden.
  • Leg de verschillende vissoorten op de saus en garneer met een takje verse dille.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met tagliatelle.
Geniet van dit heerlijke visbordje met Noilly Prat-roomsaus!

Wijnadvies:

Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Grigio, die mooi samengaan met de rijke romige saus en de delicate vissoorten.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 2 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Feestdagen etc Kerst