Visburgers

Visburgers / Slastamppot

Visburgers

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g visfilet (kabeljauw of roodbaars)
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • basilicum
  • 2 stengels lenteui
  • citroen
  • 1 ei
  • kipkruiden
  • broodkruim of paneermeel

Instructies

  • Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd ze in grove stukken. 
  • Doe de vis en gepelde teentjes knoflook in de hakmachine en pureer de vis tot een gladde dikke puree.
  • Hak de peterselie en basilicum fijn. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes. 
  • Pel de knoflook. 
  • Klop het ei los.
  • Schep de puree in een kom en roer er het losgeklopt ei, lente-ui, citroenrasp en kipkruiden doorheen.
  • Zet een bord klaar met paneermeel. 
  • Vorm met je (vochtig gemaakte) handen vier burgers van het mengsel en druk ze aan beide kanten in het paneermeel.
  • Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de visburgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt heerlijk bij de slastamppot
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis