Vispotje met Groenten en Kruidige Tomatensaus

Vispotje met Groenten en Kruidige Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • 400 g snijbonen in stukken
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 rode paprika in dunne repen
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 100 ml visbouillon van tablet
  • 1 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
  • 400 g koolvisfilet diepvries
  • 1 stokbrood meergranen in dunne sneetjes

Instructies

  • Kook de snijbonen in weinig water met een mespunt zout in 7-8 minuten beetgaar.
  • Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
  • Verhit in een (hapjes)pan de olie en bak de knoflook gedurende 30 seconden.
  • Voeg de repen rode paprika toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en kruiden toe.
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Bestrooi de bevroren koolvis met zout en peper, leg deze in de saus en laat het afgedekt 10 minuten sudderen tot de vis gaar is.
  • Voeg de snijbonen in de laatste minuut toe aan de saus en warm deze mee.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Serveer het vispotje met meergranen stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Stokbrood bij vispotje serveren

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Hoofdgerechten / Vis