Vispotje met Groenten en Kruidige Tomatensaus
Ingrediƫnten
- 400 g snijbonen in stukken
- 2 eetlepels olie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 rode paprika in dunne repen
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 100 ml visbouillon van tablet
- 1 theelepel gedroogde oregano of Italiaanse kruiden
- 400 g koolvisfilet diepvries
- 1 stokbrood meergranen in dunne sneetjes
Instructies
- Kook de snijbonen in weinig water met een mespunt zout in 7-8 minuten beetgaar.
- Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet.
- Verhit in een (hapjes)pan de olie en bak de knoflook gedurende 30 seconden.
- Voeg de repen rode paprika toe en bak nog 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en kruiden toe.
- Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Bestrooi de bevroren koolvis met zout en peper, leg deze in de saus en laat het afgedekt 10 minuten sudderen tot de vis gaar is.
- Voeg de snijbonen in de laatste minuut toe aan de saus en warm deze mee.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Serveer het vispotje met meergranen stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Stokbrood bij vispotje serveren
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 5 g