Visschotel met Garnalen en Zalm

Visschotel met Garnalen en Zalm

Visschotel met Garnalen en Zalm

Heerlijke visschotel met garnalen, zalm en roerbakgroenten, ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd. De garnalen worden gemarineerd in een smaakvolle knoflook-citroen marinade, waardoor dit gerecht extra lekker en eenvoudig te maken is. Perfect voor een doordeweekse avond!
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • Bakje basmatirijst voorgegaard
  • Grote gepelde garnalen in knoflookmarinade
  • Roerbakgroenten
  • Verse zalmfilet in blokjes
  • Citroensap
  • Viskruiden

Instructies

  • Maak een marinade van 1 teen geperste knoflook, citroensap, olie en viskruiden.
  • Marineer de garnalen hierin voor een uur.
  • Snijd de tweede teen knoflook fijn en meng deze met de roerbakgroenten en de rijst.
  • Verwarm de Airfryer voor op 175 graden en bak het mengsel van knoflook, groenten en rijst 5 minuten.
  • Voeg de zalm en gemarineerde garnalen toe en bak nog 10 minuten mee.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past goed bij dit visgerecht.
 

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------