Vissoep met Bladerdeeg Kerststerretjes en Verse Dille

Vissoep met Bladerdeeg Kerststerretjes en Verse Dille

Vissoep met Bladerdeeg Kerststerretjes en Verse Dille

Een hartverwarmende vissoep met winterse groenten en heerlijke krokante bladerdeegsterretjes, perfect voor het kerstmenu. Afgewerkt met verse dille voor een extra frisse smaak.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 winterwortels geschild
  • 2 middelgrote preien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 500 g gemengde visfilet in stukken
  • 2 plakjes diepvries-bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei losgeklopt
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 2 eetlepels fijngesneden verse dille

Instructies

  • Snijd de winterwortels, preien, bleekselderij, ui en tomaten in kleine stukken.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden groenten en knoflook toe.
  • Bak de groenten gedurende 5 minuten, regelmatig omscheppen.
  • Voeg de stukken visfilet toe en schenk zoveel water bij dat de groenten en vis net onder staan.
  • Laat de soep op laag vuur 45 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Steek met de stervormige uitsteker sterretjes uit het bladerdeeg.
  • Leg de sterretjes met tussenruimte op een natgemaakte bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
  • Bak de sterretjes in het midden van de oven gedurende 5-10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen.
  • Garneer de soep met verse dille en serveer met de krokante bladerdeegsterretjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit feestelijke voorgerecht!

Wijnadvies:

Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino die de delicate smaken van de vissoep mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst