Vitello tonnato tartaartje

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g fricandeau plakjes,
  • 1 blikje tonijn in olie netto 185 g,
  • 12 gr verse bieslook
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 65 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels maïsolie
  • ½ theelepel vloeibare honing
  • 200 g gemengde friséesla

Instructies

  • Fricandeau in smalle reepjes en vervolgens in kleine stukjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In kom tonijn fijnprakken.
  • 8 Sprietjes bieslook achterhouden, rest van bieslook boven tonijn fijnknippen.
  • Fricandeau, mayonaise, crème fraîche en 1/2 eetlepel citroensap door tonijn mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In kommetje rest van citroensap met olie en honing tot dressing roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Frisèesla over vier borden verdelen.
  • Dressing erover sprenkelen.
  • Uitsteekvormpje in midden van bord zetten.
  • 1/4 Deel van tonijn-fricandeaumengsel in vormpje scheppen.
  • Goed aandrukken met theelepel en vormpje verwijderen.
  • Zo ook andere drie bordjes opmaken.
  • Garneren met sprietjes bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met roggebrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vis / Voorgerechten