Vlaamse eierkroketjes

Porties: 16 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 7 eieren
  • 40 gr boter
  • 75 gr bloem
  • dl melk
  • 75 gr beenham fijngesneden
  • zout
  • versgemalen peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel
  • frituurolie

Instructies

Vulling:

  • Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
  • Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.
  • Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.
  • Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
  • Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.

Kroketjes:

  • Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.
  • Klop 2 eieren los.
  • Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.
  • Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.
  • Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met mosterdsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hapjes / Koude Hapjes / Snack / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België