Vlaamse eierkroketjes
Ingrediënten
- 7 eieren
- 40 gr boter
- 75 gr bloem
- 1¾ dl melk
- 75 gr beenham fijngesneden
- zout
- versgemalen peper
- nootmuskaat
- paneermeel
- frituurolie
Instructies
Vulling:
- Kook 5 eieren in ± 7 minuten hard, pel ze en hak ze fijn.
- Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die al roerend 2 minuten garen.
- Voeg al roerend de melk in delen toe tot een dikke gladde saus is ontstaan.
- Roer er het gehakte ei, de ham, zout, peper en nootmuskaat door.
- Spreid het mengsel op een platte schaal uit en laat het afgedekt in de koelkast ± 3 uur opstijven.
Kroketjes:
- Snijd de vulling in 12-16 delen en vorm er met natte handen kroketjes van.
- Klop 2 eieren los.
- Wentel de kroketjes door het paneermeel, haal ze door het ei en wentel ze weer door paneermeel.
- Verhit de frituurolie tot 180°C en bak in de olie steeds 4 kroketjes tegelijk goudbruin.
- Laat de kroketjes op keukenpapier uitlekken en serveer ze met een takje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met mosterdsaus.