Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Maak een gladde massa van de volgende ingrediënten:
3 eetlepels water
1 theelepel gemalen komijn
1 1/2 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen venkel
1/2 theelepel gemalen kurkuma
1/2 theelepel garam masala
Kook de aardappelen in de schil, pel en prak ze.
Voeg de helft van het chilipoeder en 1/2 theelepel zout toe, verdeel het
mengsel in 14
porties en zet die afgedekt weg.
Verhit de olie op half vuur en frituur de venkelzaadjes tot ze bruin
zijn.
Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak al roerend tot de ui lichtbruin is
(6-8
minuten).
Voeg het gehakt toe en roerbak tot al het vocht is verdampt (6-8 minuten).
Voeg het specerijenmengsel toe en roerbak 5-6 minuten, de laatste
2-3 minuten op laag vuur.
Voeg de tomaten toe, maak ze met de bolle kant van de lepel stuk en roer ze
erdoor.
Laat alles op half vuur 3-4 minuten sudderen. Roer vaak.
Voeg het water, zout en het restant van de chilipoeder toe en laat met het
deksel op de pan een kwartier zachtjes koken.
Laat het dan zonder deksel en op half vuur nog 4-5 minuten net niet droog
koken.
Roer ook nu weer vaak.
Roer er het fijngehakte groene chilipepertje en de fijngesneden
korianderblaadjes door.
Laat het al roerend 1-2 minuten koken, haal het dan van het vuur en laat het
afkoelen.
Roer de melk door het losgeklopte ei en zet dit apart.
Neem een portie van het aardappelmengsel en draai er een mooi glad balletje
van.
Maak in het midden een kuiltje en vul deze holte op met gehakt (laat langs de
rand een halve cm vrij). Bedek de vulling door de randjes voorzichtig tegen
elkaar te drukken. Maak met de handpalmen van
het balletje een schijfje van 1 1/4 cm dik. Bestuif het pasteitje met bloem,
haal het door het mengsel van ei en melk en rol het door het broodkruim.
Maak de andere pasteitjes op dezelfde manier.
Frituur de pasteitjes tot ze goudbruin zijn en laat ze uitdruipen op
keukenpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Vleespasteitjes II