Vleessalade met kerstomaatjes

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ bakje kerstomaatjes á 250 g,
  • 1 eetlepel witte wijn azijn
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 blikje artisjokharten netto ca. 185 g, Royal Mail,
  • 8 friséesla-bladeren
  • 50 g varkensrollade plakjes,
  • 50 g salami plakjes,
  • 50 g Yorkham plakjes,
  • 50 g mortadella plakjes

Instructies

Voor Bereiden:

  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • In kom azijn, mosterd, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
  • Tomaatjes erdoor scheppen.
  • Artisjokharten afgieten en halveren.

Bereiden:

  • Frisée schoonmaken, wassen en droogslaan.
  • Frisée op helft van twee borden rangschikken.
  • Tomaatjes en artisjokharten erop leggen.
  • Saus erover sprenkelen.
  • Vleeswaren op andere helft van borden rangschikken.
  • Serveren met toast en boter
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Varkensvlees / Voorgerechten
Extra aanwijzing Snel te maken