Vleessalade met kerstomaatjes
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- ½ bakje kerstomaatjes á 250 g,
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 1 theelepel Franse mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 blikje artisjokharten netto ca. 185 g, Royal Mail,
- 8 friséesla-bladeren
- 50 g varkensrollade plakjes,
- 50 g salami plakjes,
- 50 g Yorkham plakjes,
- 50 g mortadella plakjes
Instructies
Voor Bereiden:
- Kerstomaatjes wassen en halveren.
- In kom azijn, mosterd, olie, zout en peper tot sausje kloppen.
- Tomaatjes erdoor scheppen.
- Artisjokharten afgieten en halveren.
Bereiden:
- Frisée schoonmaken, wassen en droogslaan.
- Frisée op helft van twee borden rangschikken.
- Tomaatjes en artisjokharten erop leggen.
- Saus erover sprenkelen.
- Vleeswaren op andere helft van borden rangschikken.
- Serveren met toast en boter