Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 ml vlierbessensap
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt kaneel
- 400 gram zoetzure appels
- 2 eiwitten
- 30 gram poedersuiker
- 1 mespunt citroenrasp
Instructies
- In een pan, combineer het vlierbessensap met 250 ml water, suiker, vanillesuiker en kaneel.
- Breng aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
- Voeg ze toe aan de kokende vlierbessensoep en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
- Klop ondertussen de eiwitten half stijf.
- Voeg de gezeefde poedersuiker en citroenrasp toe en klop het eiwit stijf.
- Breng de vlierbessensoep indien nodig verder op smaak met suiker.
- Maak quenelles van het eiwitschuim en leg ze op de warme soep.
- Dek de pan af en laat het schuim 5 minuten in de warmte van de pan stollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor zelfgemaakt vlierbessensap: stoom de gewassen bessen in een afgesloten pan met wat water op 100°C tot ze openbarsten en het sap vrijkomt. Zeef de bessen en vang het sap op.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Auslese