Vlierbessensoep met appel en bollen van eiwitschuim

Vlierbessen-Appelsoep met Eiwitschuimbollen

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 ml vlierbessensap
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 400 gram zoetzure appels
  • 2 eiwitten
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 mespunt citroenrasp

Instructies

  • In een pan, combineer het vlierbessensap met 250 ml water, suiker, vanillesuiker en kaneel.
  • Breng aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen, en snijd het vruchtvlees in dunne parten.
  • Voeg ze toe aan de kokende vlierbessensoep en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.
  • Klop ondertussen de eiwitten half stijf.
  • Voeg de gezeefde poedersuiker en citroenrasp toe en klop het eiwit stijf.
  • Breng de vlierbessensoep indien nodig verder op smaak met suiker.
  • Maak quenelles van het eiwitschuim en leg ze op de warme soep.
  • Dek de pan af en laat het schuim 5 minuten in de warmte van de pan stollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor zelfgemaakt vlierbessensap: stoom de gewassen bessen in een afgesloten pan met wat water op 100°C tot ze openbarsten en het sap vrijkomt. Zeef de bessen en vang het sap op.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Riesling Auslese
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Soep
Land van herkomst Europa