Vol-au-Vent met Parelhoen-Champagne Ragout

Champagne Vol-au-Vent met Parelhoen Ragout

Vol-au-Vent met Parelhoen-Champagne Ragout

Deze verfijnde Vol-au-Vent met parelhoen en een rijke champagneragout is het perfecte feestgerecht. Serveer het met champagne voor een sprankelend diner.
Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Voor de Vol-au-Vent:
  • 20 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg ontdooid
  • 1 ei
  • Voor de Vulling:
  • 1 parelhoen in stukken
  • 1 liter kippenbouillon van tablet
  • 150 gr oesterzwammen in reepjes
  • 175 gr boter
  • 150 gr bloem
  • Zout en peper
  • ½ theelepel laos toko
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • 2 ½ dl champagne of mousserende witte wijn

Instructies

Voor de Vol-au-Vent:

  • Leg 8 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 32 cm.
  • Doe hetzelfde met 12 plakjes bladerdeeg, maar rol uit tot een cirkel van 36 cm.
  • Snijd de randen bij en bewaar de deegresten.
  • Leg de kleine deegcirkel op de bakplaat, plaats een prop aluminiumfolie in het midden en bedek met de grotere deegcirkel.
  • Bestrijk de randen met water en druk het deeg goed op elkaar.
  • Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg ermee.
  • Snijd decoraties uit de deegresten en plak ze op het deeg, bestrijk ze ook met het losgeklopte ei.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de Vol-au-Vent in het midden van de oven 30-35 minuten goudbruin.
  • Laat 15 minuten afkoelen en snijd het deksel los met een scherp mes.

Voor de Vulling:

  • Snijd de borstfilets van de parelhoen en de rest van de parelhoen in stukken.
  • Kook de stukken in de bouillon gedurende 40 minuten op laag vuur.
  • Voeg de borstfilets de laatste 20 minuten toe.
  • Haal het vlees van de botten en snijd de filets klein.
  • Zeef de bouillon en bewaar deze.
  • Bak de oesterzwammen 6 minuten in 25 gr boter op hoog vuur.
  • Verhit 150 gr boter, voeg bloem toe en laat 3 minuten garen.
  • Roer de bouillon er geleidelijk door tot een gladde saus.
  • Voeg zout, peper, laos, koriander, parelhoen, oesterzwammen en peterselie toe en roer de champagne erdoor.
  • Vul de Vol-au-Vent met de ragout en zet het deksel erop voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een glas champagne of een mousserende witte wijn zoals Veuve Amiot, Asti Spumante, of Peach Champagne.

Voedingswaarden

Calories: 590 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 23 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst