Vol-au-Vent met Parelhoen-Champagne Ragout
Deze verfijnde Vol-au-Vent met parelhoen en een rijke champagneragout is het perfecte feestgerecht. Serveer het met champagne voor een sprankelend diner.
Equipment
- bakplaat, bekleed met bakpapier
Ingrediënten
- Voor de Vol-au-Vent:
- 20 plakjes diepvries roomboter bladerdeeg ontdooid
- 1 ei
- Voor de Vulling:
- 1 parelhoen in stukken
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 150 gr oesterzwammen in reepjes
- 175 gr boter
- 150 gr bloem
- Zout en peper
- ½ theelepel laos toko
- ½ theelepel gemalen koriander
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
- 2 ½ dl champagne of mousserende witte wijn
Instructies
Voor de Vol-au-Vent:
- Leg 8 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een cirkel van 32 cm.
- Doe hetzelfde met 12 plakjes bladerdeeg, maar rol uit tot een cirkel van 36 cm.
- Snijd de randen bij en bewaar de deegresten.
- Leg de kleine deegcirkel op de bakplaat, plaats een prop aluminiumfolie in het midden en bedek met de grotere deegcirkel.
- Bestrijk de randen met water en druk het deeg goed op elkaar.
- Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk het deeg ermee.
- Snijd decoraties uit de deegresten en plak ze op het deeg, bestrijk ze ook met het losgeklopte ei.
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bak de Vol-au-Vent in het midden van de oven 30-35 minuten goudbruin.
- Laat 15 minuten afkoelen en snijd het deksel los met een scherp mes.
Voor de Vulling:
- Snijd de borstfilets van de parelhoen en de rest van de parelhoen in stukken.
- Kook de stukken in de bouillon gedurende 40 minuten op laag vuur.
- Voeg de borstfilets de laatste 20 minuten toe.
- Haal het vlees van de botten en snijd de filets klein.
- Zeef de bouillon en bewaar deze.
- Bak de oesterzwammen 6 minuten in 25 gr boter op hoog vuur.
- Verhit 150 gr boter, voeg bloem toe en laat 3 minuten garen.
- Roer de bouillon er geleidelijk door tot een gladde saus.
- Voeg zout, peper, laos, koriander, parelhoen, oesterzwammen en peterselie toe en roer de champagne erdoor.
- Vul de Vol-au-Vent met de ragout en zet het deksel erop voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas champagne of een mousserende witte wijn zoals Veuve Amiot, Asti Spumante, of Peach Champagne.
Voedingswaarden
Calories: 590 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 23 g | Vet: 35 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g