Volkoren Penne met Zeevruchten in Tomatensaus
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 400 g volkoren penne
- 500 g zeevruchtencocktail diepvries
- 1 aubergine
- 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
- 1 fles sugocasa cipolla e aglio saus 690ml
- 100 ml droge witte wijn
- Peper
- 75 g rucola
Instructies
- Bereidingswijze:
- Kook de volkoren penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
- Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de gebruiksaanwijzing en dep deze goed droog.
- Snijd de aubergine in kleine blokjes.
- Smelt de ansjovisfilets in olijfolie in een hapjespan.
- Bak de aubergineblokjes gedurende 4 minuten in de pan met gesmolten ansjovisfilets.
- Voeg de tomatensaus en witte wijn toe aan de pan.
- Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en verwarm de saus op laag vuur tot alles goed door en door verwarmd is.
- Breng de saus op smaak met peper.
- Giet de gekookte penne af en roer een scheutje van het kookwater door de tomatensaus.
- Meng de penne met de saus.
- Verdeel de rucola over de diepe borden en schep de penne met zeevruchten saus erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Garneer de pasta eventueel met wat versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Serveer met een knapperig stuk versgebakken ciabatta brood.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 520 kcal | koolhydraten: 77 g | Protein: 26 g | Vet: 10 g | Zout: 10 g | Sugar: 5 g