Volkoren Penne met Zeevruchten in Tomatensaus

Volkoren Penne met Zeevruchten in Tomatensaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 400 g volkoren penne
  • 500 g zeevruchtencocktail diepvries
  • 1 aubergine
  • 1 blikje ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 fles sugocasa cipolla e aglio saus 690ml
  • 100 ml droge witte wijn
  • Peper
  • 75 g rucola

Instructies

  • Bereidingswijze:
  • Kook de volkoren penne in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking tot deze beetgaar is.
  • Ontdooi de zeevruchtencocktail volgens de gebruiksaanwijzing en dep deze goed droog.
  • Snijd de aubergine in kleine blokjes.
  • Smelt de ansjovisfilets in olijfolie in een hapjespan.
  • Bak de aubergineblokjes gedurende 4 minuten in de pan met gesmolten ansjovisfilets.
  • Voeg de tomatensaus en witte wijn toe aan de pan.
  • Schep de ontdooide zeevruchtencocktail erdoor en verwarm de saus op laag vuur tot alles goed door en door verwarmd is.
  • Breng de saus op smaak met peper.
  • Giet de gekookte penne af en roer een scheutje van het kookwater door de tomatensaus.
  • Meng de penne met de saus.
  • Verdeel de rucola over de diepe borden en schep de penne met zeevruchten saus erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:

Garneer de pasta eventueel met wat versgeraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak. Serveer met een knapperig stuk versgebakken ciabatta brood.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 77 g | Protein: 26 g | Vet: 10 g | Zout: 10 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Zeevruchten
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Snel te maken