Voorjaarssalade met Asperges
Frisse voorjaarssalade met witte en groene asperges, peultjes en waterkers. Heerlijk als vegetarisch gerecht of met lamsham of zalm.
Equipment
Ingrediënten
- 0.4 bos lente-ui
- 0.8 bos waterkers
- 100 gram molsla of frisee
- 200 gram groene asperges in stukjes gesneden
- 60 gram erwten
- 600 gram witte asperges in kleine stukjes, geblancheerd
- 80 gram peultjes
- 80 ml Hellmann's Dressing Classic
Instructies
- Kook de witte asperges, peultjes en erwten beetgaar.
- Spoel ze koud, laat ze uitlekken en meng ze.
- Snijd de lente-ui in fijne reepjes.
- Was en droog de krulsla en waterkers.
- Garneer de salade met lente-ui.
- Serveer de dressing apart of meng met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade als vegetarisch gerecht of met dungesneden lamsham of gegrilde zalm.
Wijnadvies:
- Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met groene kruiden tonen die goed past bij de asperges en waterkers.
- Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de frisse smaken van de salade complementeert.
Voedingswaarden
Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g