Voorjaarssalade met Asperges

Frisse voorjaarssalade met groene asperges, cherrytomaten, radijs en feta, geserveerd met een lichte citrusvinaigrette op een rustieke houten tafel.

Voorjaarssalade met Asperges

Frisse voorjaarssalade met witte en groene asperges, peultjes en waterkers. Heerlijk als vegetarisch gerecht of met lamsham of zalm.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 0.4 bos lente-ui
  • 0.8 bos waterkers
  • 100 gram molsla of frisee
  • 200 gram groene asperges in stukjes gesneden
  • 60 gram erwten
  • 600 gram witte asperges in kleine stukjes, geblancheerd
  • 80 gram peultjes
  • 80 ml Hellmann's Dressing Classic

Instructies

  • Kook de witte asperges, peultjes en erwten beetgaar.
  • Spoel ze koud, laat ze uitlekken en meng ze.
  • Snijd de lente-ui in fijne reepjes.
  • Was en droog de krulsla en waterkers.
  • Garneer de salade met lente-ui.
  • Serveer de dressing apart of meng met de salade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de salade als vegetarisch gerecht of met dungesneden lamsham of gegrilde zalm.
Wijnadvies:
  • Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met groene kruiden tonen die goed past bij de asperges en waterkers.
  • Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de frisse smaken van de salade complementeert.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Asperges / Groenten / Salade / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Pasen